luni, ianuarie 04, 2010

Linii

0
Mi-am băgat picioarele în trasul liniilor pentru că mi s-a părut inutil să mai fac asta. Nu mai are rost să tragi linii atunci când ai tot ce ţi-ai putea dori, nu? La ce folos? Ţi s-ar ştirbi tot mirajul în care te adânceşti şi din care nu mai vrei să ieşi. Tot mirajul ăsta de care ai parte acum, îţi oferă siguranţa către care ai tânjit de-atâtea ori şi despre care ai scris de şi mai multe ori. Există lucruri pentru care lupţi, pe care le doreşti atât şi-atât de mult, încât nimic altceva nu mai contează. Şi-apoi, chiar când eşti gata să renunţi la luptă, obţii totul, inclusiv liniştea de după victorie.

Totul se aşează aşa cum nu credeai că e posibil. N-ai crezut niciodată în chestiile astea, dar chiar parcă e cineva care are grijă ca într-un final, toate uşile să se deschidă, toate piedicile să dispară şi să ai parte să-ţi trăieşti visul cu ochii deschişi. Brusc, totul se complică. Pe de-o parte pentru că atâta vreme cât ai căştigat marea luptă, acum pentru ce mai lupţi? Nimic nu pare la fel de important. Nici măcar ideea de a-ţi păstra victoria nu mai e demnă de luptă, nu în condiţiile în care se întâmplă totul acum, războinic de rahat ce eşti.

Ti-a plăcut să crezi că oamenii sunt diferiţi şi că doar mintea ta, uşor bolnavă şi plină de imaginaţie, le găseşte asemănări. E obositor să lupţi pentru ceea ce-ţi doreşti, epuizant de-a dreptul, dar e de mii de ori mai greu să faci faţă la ceea ce ai obţinut. Nu pentru că nu e ceea ce-ţi doreşti, ci pentru că e ceva ce-ţi doreşti doar tu şi care nu are pentru nimeni altcineva importanţă. Pentru tine e important ca lucrurile să nu se aşeze niciodată de la sine, vrei să ştii că tot ce s-a întamplat în viaţa ta, s-a datorat - în oricât de mică măsură - faptului că aşa ai vrut tu, faptului că ai avut grijă de drumul fiecărui moment al vieţii tale. În jurul tău, nu se înţelege asta.

Te gândeşti la ultimii ani şi îţi dai seama că ai cam schimbat o grămadă de chestii la tine. Nu mai ştii de ce ai facut asta şi nici măcar daca îţi era mai bine înainte sau dacă greşeşti acum. De multe ori, nici nu mai contează. Da, a mai trecut încă un an, anul în care poate ai crezut că ai obţinut tot - de fapt, erai convins de faptul că ai obţinut mai mult decât ceea ce ţi-ai fi dorit vreodată. Cu toate astea, acum, când tragi linii, aduni momentele ce te fac să zâmbeşti din ultimul an, scazi lucrurile pe care vrei să le uiţi pentru totdeauna şi-ţi dai seama că după toată matematica asta, nu ai rămas cu mare lucru. Ai învăţat însă o gramadă de lucruri care să te ferească de părţile mai puţin bune ale noului an. Poate asta-nseamnă să înveţi să supravieţuieşti...

No Response to "Linii"

Trimiteți un comentariu

Comentezi?! Comentează...